Juhu! Så er det snart julefrokst-tid igen!

Dansk tradition så det basker

Vi har – om nogen – en kultur, hvor vi værner om vores traditioner. Og traditioner har vi så rigeligt af. Mange af vores traditioner finer man også i andre lande, såsom juleaften, påske, bryllup og så videre. På specielt ét punkt skiller vi os dog ud fra mængden med en tradition, der ikke findes i samme form noget andet sted i verden: vores danske julefrokoster. Julefrokosten er fra start til slut én lang tradition, som man ikke bare sådan lige kan gennemskue, hvis man er ny i landet.

Hvad er en julefrokost uden god mad?

I Danmark har vi generelt tradition for at mødes omkring god mad. julefrokost 2015 Er der en højtid eller festlighed der kræver fejring, kan man vide sig sikker på, at der bliver kælet for maden, som man desuden kan forvente at få i rigelige mængder. Julefrokosten er bestemt ingen undtagelse. Og der er rimelig klare rammer for, hvad der hører sig til en traditionel julefrokost-menu. Menuen er naturligvis præget af retter, som kendetegner det danske køkken. Det gælder lige fra rejemaden til flæskestegen. Derimellem har vi naturligvis fisk i diverse afskygninger: karrysild, stegte sild og fiskefileter er blot et lille udpluk. Der er altid langt mere end man kan spise på en enkelt dag, og ofte når man ikke engang alle retterne igennem, før maven siger stop.

Maden skal jo også skylles ned

Der er altså meget faste traditioner omkring, hvilke retter man serverer til en dansk julefrokost. Noget andet der altid har hørt en god julefrokost til, og også gør det til julefrokost 2015, er snapsen. Snapsen er en mærkelig størrelse. De færreste kan lide det. Faktisk synes de fleste, at det smager direkte afskyeligt. Alligevel drikker vi massevis af det, for det hører sig nu engang til. Så knap snapsen op, fyld glasset og gør dig klar til julefrokost 2015.

Comment is closed.